Enjoy :-)
Banankaka med choklad
100 g margarin
3 dl socker
2 st ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat2 tsk kanel
3 st mogna bananer
0,5 dl mjöl
100 g mörk choklad
glasyr:
1 1/2 dl kesella (10 %)
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
garnering: 25 gram riven mörk choklad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel och rör ner i smeten.
4. Mosa bananerna och rör ner tillsammans med mjölk och hackad choklad.
5. Häll smeten i en smord och bröad avlång form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Låt kallna.
7. Vispa, gärna med elvisp kesella, florsocker och vaniljsocker fluffigt. Bred på kakan och strö över riven choklad.
100 g margarin
3 dl socker
2 st ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat2 tsk kanel
3 st mogna bananer
0,5 dl mjöl
100 g mörk choklad
glasyr:
1 1/2 dl kesella (10 %)
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
garnering: 25 gram riven mörk choklad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel och rör ner i smeten.
4. Mosa bananerna och rör ner tillsammans med mjölk och hackad choklad.
5. Häll smeten i en smord och bröad avlång form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Låt kallna.
7. Vispa, gärna med elvisp kesella, florsocker och vaniljsocker fluffigt. Bred på kakan och strö över riven choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar