Stella

Lislegårdens GjeterJenta Lynet
REGV1496/2006Född: 2005-04-20
e. Karo u. JankaStella är i skrivande stund 7 år gammal och hon är min första hund och hjälp vad hon har lärt mig mycket! Jag hämtade Stella 10 veckor gammal i Uppsala, då hon precis kommit från uppfödaren i Norge. 

Stellas tre första år fick hon ägna mer eller mindre endast som sällskapshund. Hon växte upp på min gymnasieskola och fick tidigt lära sig att hänga på mindre äventyr i stallet och hon var ofta en fröjd att ha med sig, ibland en riktig olycka ;-) 

För ungefär tre år sedan satte vi igång med agility och vi fastnade direkt båda två. Stella har aldrig varit "den typiska bordercollien", det beror antagligen främst på att vi satte igång med träning såpass sent som vi gjorde och hon var van vid att lattja runt som hon ville :)
Jag och Stella hade som mål för 2011 att ta oss upp till klass 3 och brottas med de stora grabbarna :) Det är ett mål vi lyckades uppnå, i både hopp- och agilityklass, vilket känns oerhört roligt!
Stella tränas i Agility, Freestyle, Bollvallning och lite spår när vi får tid över... Vi har även börjat smyga oss in i fårhagen, där det finns mer tryck i henne än jag någonsin kunde ha föreställt mig.
Hennes största passion i livet är att smutsa ner sig, gärna med en pinne mellan tassarna och hennes motto i livet är Ju smutsigare man är, desto roligare har man.

Målet inför 2012 är att ge oss på att plocka ett hopp-CERT och börja gripa ett par SM-pinnar.

Vi har även som mål att få ytterligare två godkända rundor i Rallylydnad nybörjare.