måndag 19 december 2011

Vallning i Slättelynga

Igår morse åkte jag och Jeanette ner till Slättelynga då Johan Lindahl var på besök. Det vankades vallning och Freja och jag var laddade till tusen. Var länge sedan vi vallade, och det kändes lite nervöst också...
Vi började i 25:an och fokuserade på "ligg" (jag skiter i lie down, hon lyssnar inte ändå) och efter andra passet där började det hända saker. Freja som var laddad fick till ett fint avstånd till fåren mestadels och jag var väldigt nöjd.
Andra omgången gick vi ut på det öppna fältet och fokuserade på skick, balans och lite fösning. Svettigare för matte och Freja fick jobba hårt även hon. Johan fick tjata, tjata, tjata på långsamma Elin som inte har vallningsgenen i sig...! Haha. Men det blev bra till slut och sista fem minutrarna i sista passet kändes fantastiskt. Ska försöka ta med mig det och ge mig ut till Jeanette och träna snart.
Pia och Emelie var med på vallningen, med sina egna hundar - och kamerorna i högsta hugg. Här kommer ett gäng bilder som Pia har tagit.

Snyggingen i täcke, kan ni se vem det kan tänkas vara? :-)
(gissning - hon är lik någon...)

Nu sitter jag på jobbet och har precis tagit en lunchpass, med lite lydnadsträning. Det gick jättedåligt och jag blev på kasst humör. Freja blev dock lagom trött av att få träna en stund och ligger nu och sussar gott under skrivbordet. Stella har fått vara med som störning (det gillar hon) och träna lite a-hinder.
Det är en del att göra här på jobbet om man säger så. Idag har Teliasnubben varit här och fixat en lång stund, imorgon kommer Securitas och jag går i väntans tider på Bredbandsbolaget. Det packas upp, jag försöker hitta allt och organisera så som jag vill ha det på kontoret och installera skrivare m.m.

Det dräller in kursanmälningar och kurserna i januari är snart helt fulla allihop, vilket känns fantastiskt roligt. Nu ska jag åka iväg och handla lite, då det behövs betongkrokar för att ens i närheten få upp någonting på väggarna.