fredag 29 april 2011

Älgmöte och långpromenad

Min lilla lilla lillasyster är på besök i Göteborg, och ger samtidigt London en chans att återhämta sig... :) Igår blev en hel systerdag, vilket var väldigt mysigt! Jag hämtade upp Pappa och Sara i Linné på morgonen och vi åkte sedan till mamma för att plantera en syrén från Hajom där. Hoppas på att den ska ta rot fint där i framtiden.
Sedan åkte vi upp till brukshundsklubben för en långpromenad. Tyvärr var det skytteövning, vilket Stella inte uppskattade. Vi gick torsdagsrundan baklänges och gick sedan ner till Fissjön för en badstund för hundarna. DET uppskattades :) Freja simmar bättre och bättre och dyker nu som en pingvin från klipporna. Knäpphundar. Vi traskade runt en bra stund, dock med Sara tjatandes i två timmar om att hon ville träffa en älg. Jag skulle inte tro det...! Här ska minsann inte träffas på någon älg inte!
Då vi inte kom tillbaka via militärfältet blev det en "genväg", med allt krångel som det innebar. Men blev rätt bra till slut ändå :) Var ute i 2,5 timmar och hade det gott i solen som kröp fram efter en stund.
Vi åkte sedan och köpte lunch, och tog sedan en sväng upp till Sisjön för att sätta oss där och käka. Vi parkerade vid scoutstugan och började traska på. Vi hinner inte komma långt innan jag stelnar till, stannar och viskar till Sara. Det stog en älg, tre meter från stigen, ungefär 10 meter från Sara. Där fick hon sin älg. Sara, IQ 10, smyger sig närmare och närmare älgkon som står där och betar nöjt... Älgen går upp på vägen, ställer sig några meter ifrån Sara och går mot henne och oss, varav jag blir så rädd att jag snubblar över matkassen och trampar nästan sönder rubbet. Kon flyttar inte på sig, utan vi sicksackar oss förbi den till slut.
Något skärrad får jag i mig lunchen, på en klippavsats vid sjön i strålande solsken med min underbara familj :) Helt fantastiskt. Älgen är klart kvar när vi 30-40 minuter senare går tillbaka till bilen. Då har hon lagt sig i ett buskage och ligger och spanar ut över alla som går förbi. Jag står fast vid att det måste vara något fel på henne, medans pappa tror att hon är så van vid människor för att Sisjön är hennes hem.

Efter att ha släppt av pappa hemma drog jag och Sara hem till mig och la oss på balkongen för att sola och läsa gamla tidningar. Riktigt skönt och det var bra med lite sällskap för att få ro nog att slappa på riktigt.
Det blev sedan en runda på torget där Sara fick shoppat kläder och jag fick med mig en ram och lite papper hem. Kvällen ägnades sedan åt matlagning, hundträning och Twilight :)


1 kommentar:

Hanna sa...

Ser ut som när vi åkte Safari på Kolmården typ...