fredag 20 augusti 2010

En milstolpe

Igår hade jag Sara här, en potentiell hyresgäst och hon verkade jättetrevlig. Det kommer fler tjejer i helgen o nästa vecka som ska titta, så får vi se vem som passar oss bäst :-)
Vid 19 var jag vid klubben där redan Hanna, Sarah, Rebecca, Nettan och Agneta hade byggt en bana. Emma och jag tog en promenad, tack för att du lyssnar på allt mitt gnäll kompis, när hon kom och en stund senare var det träning. Det var en klass 3 bana som stod på plats, men en del svåra linjer, eller icke-existerande linjer kändes det som, och jag och Freja tränade på etapperna lite bit för bit.
Vi tränade på bakombyten till slalom - var till en början helt orimligt enligt Freja, men när hon väl fattade poängen så släppte det och hon jobbade på jättebra. Jag kunde släppa henne sidledes med tre pinnar kvar, och det kändes fint.
Vi tränade på tighta bakombyten över tre hinder - fantastisk bra.
Vi tränade på balansbommen och gungan och det gick också ganska så bra. Hon är rolig den hunden ändå, hon tar hela bommen i full rulle - kastar sig sen på nedfarten och kastar ner hakan. Detta gör hon 3 av 5 gånger säger vi. Fjärde gången har hon lite för bråttom och glider av hela kontaktfälten och kastar ner hakan en meter efter bommen (hon TROR att hon ligger i rätt position) och femte gången då springer hon rakt av - rakt fram och är asnöjd med att hon börjat med running contacts. Jag blir tokig :-) Men är bara att fortsätta träna och traggla, förr eller senare blir det bra!
En milstolpe som jag upplever just nu är att när Freja vänder upp och skäller på mig så vet jag oftare varför hon gör det. Jag är för sen, jag är för sen, jag är för sen, och när jag inte är sen så är jag antagligen jättesen. Det här har lett till att Freja är mitt egna lilla facit. Hon vill ha alla kommandon så galet tidigt, för att kunna köra på i 200 och är jag en halv hundradel sen, ja då duger det helt enkelt inte...! Dvs jag får en utskällning för min svaga insats och kanske ett bett i ett knä. Sen så pressar Freja mig, tightare och tightare för att få sina kommandon tidigare. Igår skiljde det på centimetrar och hundradelar för att få hunden nöjd. Men som jag sagt förut med, den gången Freja kör ett helt lopp - knäpptyst - då vet jag att vi har lyckats :-)
Jag var hur som helst väldigt nöjd med träningen igår och Freja var snäll! Stella fick tyvärr ingen träning alls då det bombades när vi kom upp. Förhoppningsvis är det tystare idag, då vi ska upp efter jobbet och träffa Sara & Vila för lite träning.

3 kommentarer:

Sara sa...

Jippi.... :D

Sofie sa...

Å vad ni är flitiga! Önskar jag bodde närmare och kunde träna med er. :)

Camilla och terroristerna sa...

Hej!
Vi ska till Nässjö, det är 2 agilitylopp klass 1 och 2 hopplopp klass 1 i morgon. Är anmälda till alla lopp, men vi får väl se vad vi orkar:).
Om jag kan så kommer jag och tittar och hejar på er på söndag.
Lycka till och kram till er!