torsdag 20 maj 2010

500:ade inlägget!

Igår efter jobbet drog jag på mig mina nya, fina trädgårdshandskar och gav mig ut i trädgården med en bunke och en sax - brännässlor skulle plockas. Fick ihop en tillräckligt och försökte febrilt få tag på min faster för att få tag på receptet, men inget svar. Letade på nätet, och inget recept var såklart det andra likt. Vissa innehöll grädde, andra creme fraiche, vissa dragon, andra vinäger - en riktig nässeldjungel med andra ord.
Men jag chansade lite hej vilt och visst fick jag ihop nässelsoppa till slut, men inte i närheten lika god som Maggans. Nästa gång blir det via hennes recept, ord för ord.

Det blev en promenad med tjejerna när soppan var klar, då hade solen svalnat lite och vi kunde traska på utan att svettas ihjäl. Freja var hostfri igår, skönt men det blir ändå vila idag med. Första torsdagsträningen Freja missar på flera månader ska ni veta. Stella får antagligen följa med, då hon slutat löpa nu. Så får vi se hur det skjuts där uppe, om hon vill träna eller inte.

Jag ska upp för att hjälpa Maria med ett träningspass med Link - ska bli roligt att bara agera instruktör och inte ha en skrikandes Freja runt benen hela tiden :P

Inga kommentarer: