söndag 18 oktober 2009

Agility rakt igenom idag med!

Det blev nästan sovmorgon idag med, då tävlingen på Orust hundägarförening inte satte igång förrän klockan tio. Så vi fick sova till åtta och mös i sängen en bra stund innan vi gick upp.
Det tog inte mer än timme till Henån, och möttes av strålande sol och Camilla och hennes terroristkillar (alla tre!)
Agilityn var först ut och Stella var taggad och glad, trots SKOTT i närheten en stund tidigare! Stella var till och med på väg att tjuvstarta, så glad var hon. Det blev tre vägringar efter slarvig handling från mig och otydliga kommandon insåg jag efteråt. Men jag är hur som helst JÄTTEnöjd.

Hopploppet var vi båda sjukt taggade och Stella satt lydigt kvar i starten, efter upprepade kommandon dock ;-) Hon var jättesugen att köra vilket bara det känns som en vinst! Sen så hoppar Stella genom ramen på däcket, vilket jag inte märker. Hon hoppar som ni kanske ser på videon i rätt höjd och dunsar dessutom i däcket, vilket jag märker - men tror att hon har hoppat igenom. Ser heller inte domarens tecken utan kör vidare, vilket då resulterar i disk. Men men, vi flyter på resten av loppet och Stella gör ett jättefint fortsatt lopp med bra flyt och fart.

Vi hade hur som helst en jättefin dag tillsammans med Camilla, Fredrik och de andra. Tävlingen var klar redan vid 14.30 och då var det dags för prisutdelning och inga mindre än Camilla & Lipton och Torun & Kelzo fick pris. Duktiga pojkarna som i varsina lopp inte gjorde några pudelryck alls!
Vi kom hem strax efter 16 då det blev en stunds vilande i sängen, då vi var ganska så trötta allihop. Men vila fick vi inte göra länge då det var inbokat träning på GHU med Maria o Link.
Träffade Anna och hundarna som var där och tränade och jag fick till och med låna Cinco en stund idag med för att demonstrera staket för Maria (fina, fina Cinco!)
Freja var jätteduktig på träningen idag med och hade fint sug framåt, la även in lite grundsvängar och det gick bra det med. Slalomträningen gick som på räls! Freja är så himla duktig och jag har till och med provat att ta bort kopplet, det är nog lite tidigt egentligen men var bara tvungen att prova och det gick suuuuper! :-) Men inte varje gång, så nästa gång åker kopplet på igen - snart blir det tolvpinnars! :D

2 kommentarer:

Marita sa...

Sååå himla duktiga ni är, och det bästa är att ni ser ut att ha så kanonroligt hela tiden :)

anna sa...

Tack för en kul träning på klubben :D