fredag 29 oktober 2010

Nya saker!

Vi har haft tre stycken riktigt, riktigt roliga utbildningsdagar på Hundens Hus. Vi har nu fått grunderna i treibball och Stella tycker det är riktigt roligt även om hon då och då verkar tycka att den stora, stora bollen är lite läskig. Hon vill fram och putta på den, men tvekar lite, och laddar rejält för att kasta sig fram och flyga på bollen. Haha, vi har lite mer grundarbete att jobba med om man säger så. Freja fungerar väldigt bra i positionsarbetet och dirigeringen men har inte riktigt fattat poängen med bollputtningen än :-)
Men hur som helst så har det varit väldigt kul att lära sig något helt nytt så här och förhoppningsvis så kan det bli en bra aktiveringsform på kurs. Det är verkligen ingen vallning inblandat i detta med treibball, eller svenska termen Bollvallning, men det är en rolig aktivitet för både förare och hund och säker något extra kul för bolltokiga hundar som får lära sig att kanalisera sin mani. :-)

Städade på Hundens Hus innan jag åkte upp till klubben och mötte Emma & Theo. Vi gick militärfältet och insåg att om det skulle komma ett vildsvin traskande mot oss så skulle vi inte märka det förrän det var en meter inpå oss. Nu åker pannlampan fram!
Sen blev det lydnadsträning för Freja och Theo. Vi siktade in oss på ställande under gång, något vi inte tränat allt förut. Fick tips av Lotta som jag gått kursen i treibball nu, om hur jag enklast och bäst lär in det. Det är ett shejpingsätt som fungerade glasklart på Freja.
Kunde efter bara en liten stund lägga på signal och hon svarar bra på den redan nu. Har även lagt in lite omvänt lockande och hon står kvar jättebra
:-)
Har dock problem med att träna olika moment efter varandra. Kan inte träna ställande, läggande eller fritt följ på samma träningspass som det är just nu, då blir hon förvirrad. Men ska börja träna in andra signaler för att skilja på detta med. Så det var med andra ord ingen ide att träna något utöver ställandet. Dock blev det ett par inkallningar, riktigt bra och vi testade även hopp över hinder, endast med kommandot hopp. Gick riktigt fint det med!

Jag är jättenöjd med hennes inställning till allt idag och ibland glänser hon verkligen min lilla stjärna :-) Stellabellabus med såklart! Hon har kämpat på som en galning på Treibballen och skött sig jättefint alla dagarna.

Inga kommentarer: