lördag 6 mars 2010

Finaste kanonhunden!

Förhoppningen var att ta med oss en pinne hem ifrån Agility 1 i Örebro, och med rena flaxen - så var det precis vad vi gjorde :-)
Igår efter jobbet åkte jag hem och hämtade finaste Stella McCartney, och vi tog oss till Hanna där vi lämnade Ärtan och begav oss norrut.
I Vara stannade vi till, hittade ett riktigt guldkorn till Thai resturang - Chang Thai. Riktigt riktigt god mat och toppenservice från ägarna. Ligger precis utmed E20 och rekomenderas starkt! :-)
Mätta och belåtna åkte vi vidare mot Mariestad och kom fram till vårat toppenfina vandrarhem. Det låg hur vackert som helst! Synd bara att vi tillbringade så lite tid där... Också ett ställe man definitivt kan tänka sig att åka tillbaka till.
Jag sov som en prinsessa under natten och kände mig utvilad när vi vaknade till liv. Hanna fixade toppenfrukost och efter att vi mättat magarna åkte vi vidare mot Örebro... Vi hade räknat på ca 8 mil och drygt en timmes bilfärd... Dock visade sig att det inte alls var åtta mil, och vi missade våran banvandring. Attans :P Men snälla funktionärer lät oss starta sist och vi fick memorera banan från åskådarplatser. Hanna springer in o gör ett felfritt lopp med Lowa, härlig början tänkte vi! Men jag var för stressad och uppe i varv antagligen. Blev ett riktigt katastroflopp med en taggad och full-i-fan-busig Stella. Som GÅR UR tunneln TVÅ gånger (aldrig hänt förut) springer förbi hinder efter hinder med busig blick och går ur slalom med två pinnar kvar (såklart...) Men jag är nöjd med hennes fart, hennes sug, slalomingång och upplopp. Blev en disk för Hanna och Janis också, efter ett underligt slalom... Men tror ni inte att hon går och vinner med Lowa?! Helt otroligt!
Inför Agilityklassen kände jag dock att banvandring var på sin plats :-) Var en lite småkonstig klass1bana, inte så självklart logisk som de brukar vara. Stella var taggad, kändes på G och vi hade bra fart. Mycket nöjd med slalomingången och farten även här. Vi var sååå nära på att få fel på balansnedfarten, då hon hoppade - men tydligen måste hon haft en klo på eller nåt :P för domaren dömde aldrig. Gick i mål på noll fel och 31 sekunder, och blev faktiskt bara slagna av ett ekipage! Vi kom på 2:a plats av 71 starter och tog våran sista pinne i agilityklass 1. Härligt! Jag har planerat in massa klass1 tävlingar nu under våren, och så fixar vi det på första tävlingen för året - känns jätteskönt!
Jag körde även tollaren Lowa i agilityklass 2 och gick runt på 10 fel (kontaktfält) men kändes bra ändå. Var en bra tävling, fint anordnad och trevliga funktionärer!
Efter alla vovvar sprungit sina lopp så tog vi en promenad i skogen. Solen sken som på värsta vårdagen och överallt satt folk ute utmed husväggar och bilar och solade. Helt ljuvligt skönt!

Vi tog oss hem med, trots bortsprungen Elin, simulerad krock m.m. Många skratt, mycket allsång, bra väglag och ofattbart vackert väder - kan en agilityhelg bli mycket bättre?! :)
Nu blir det popcornsätande i soffan, massor med kramar från Freja och 7even går på TV.
Tack Hanna för ett toppendygn! :-)



Här har vi filmen på Agilityloppet - som blev jääättesuddigt för min kamera fick hjärnsläpp.

4 kommentarer:

Camilla och terroristerna sa...

Grattis till uppflyttningen, vad duktiga ni är!
Kram från oss

Emelie sa...

Såg grymt ut! Grattis!!

Jessica sa...

Ah ni är ju fantastiska! Är så imponerad av dig o Stella!!:) Grattis!

Mats Fahlgren sa...

Grattis än en gång! Och så fint hon stannar på nervägen, hon är verkligen lyhörd, lilla Stella!
kram
Papi