söndag 21 mars 2010

Kontentan av det hela helt enkelt.

Helgen som gått har varit helt otroligt härlig och man har hunnit med en del och täckt en hel del mark under tiden :-)
I fredags så blev det att skynda sig i ilfart hem från jobbet, hämta hundarna och ratta iväg till stora stan där jag lämnade av Freja hos lillasyster Alice som tagit på sig uppgiften att passa henne. Sen så åkte jag och Stella vidare och mötte upp Hanna & Rosa och vi åkte sedan tillsammans mot metropolen Vara där det blev lika god thaimat som vi åt sist! Samma trevliga ägare som mötte oss i dörren. Sååå god mat.
Någon timme senare checkade vi in på vårat vandrarhem i Mariestad, och fick till våran stora lycka vårat fina nummer åtta en än gång. Vi var inte vakna länge, utan somnade trötta i våra sköna sängar.
Klockan ringde tidigt på lördag morgon, och efter en härlig brakfrukost styrde vi kosan mot Laxå. Vi kom fram, trots en lite underlig vägbeskrivning... och möttes av sol i vackra Askersund by där tävlingen hölls i ett fantastiskt vackert (ja, faktiskt) ridhus. Det blev inga pinnar och inga placeringar under dagen, men jag är mycket, mycket nöjd med väldigt mycket! Stella hade riktigt, riktigt bra fart igenom alla loppen. Hon hade bra hindersug och när hon tog slalom rätt tog hon det i jättefin fart.
Vi fick filmat alla våra lopp under dagen och kommer en lite längre redogörelse för loppen när filmerna kommer! :-)
Har haft många trevliga stunder med tjejerna under helgen, skrattat mycket och njutit av det vackra vädret. Helt underbart. När vi kom hem på kvällen och fått hämtat Freja så var vi trötta, väldigt trötta, men trots detta blev det lite spelkväll. Jag och tjejerna sov hos Hanna och Emmax2 kom förbi med Sverigespelet. Roligt spel, mousserande vitt och lite rött blev mycket lyckat. Fnissigt och många gäspningar senare låg jag o Hanna utslagna i sängen.
I morse blev det lång mysfrukost, underbart härligt... När vi fått liv i den förlorade Emma (ej tack vare Johan Falk....) så blev det att åka upp till klubben. Det blev en promenad runt golfbanan i blåsten och sedan blev det agilityträning för hela slanten. Vi byggde upp en handlingkombination som vi körde för Jenny för ett tag sedan och det gick riktigt bra. Freja fattade snabbt galoppen och vi bytte sedan kombination ett par gånger. Satte in slalom i den och Freja visade prov på en jättefin slalomingång, från båda hållen och jag var jättenöjd.
Blev dock några bakslag i form av Frejautbrott och jag blev lite nere efteråt... Man kämpar, kämpar och kämpar - då suger det bara något så fruktansvärt när hon helt plötsligt faller tillbaka till ruta ett igen. Men men, inte mer att göra än att resa sig och kämpa vidare förmodar jag.

Efter träning blev det lite instruktörsgenomgång inför vårens kurser och sedan dök våra kursdeltagare upp för vårat första kurstillfälle, som man skulle kunna likna vid en genomgång av GHU o GMBK, med regler, presentation osv. Har träffat vårat gäng nu och det kommer säkert att bli strålande!
Bev haket med Emma på väg hem och nu är jag äntligen nyduschad och insmord - känns att kroppen är lite trött. Nu blir det att slappa i soffan resten av kvällen och titta på Johan Falk!

2 kommentarer:

Camilla och terroristerna sa...

Roligt att du är nöjd med helgen, ser fram emot att se på filmerna!

Mats Fahlgren sa...

Låter som en härlig helg, Elin! Kul att ni blivit stammisar i Vara och Mariestad. Och i Askersund brukade vi stanna när vi åkte till Solvik på somrarna.
Minns du det? Ofta stannade vi vid en badvik med ganska sörjig botten - a la Asksjön - där det såg ut som om vattnet var rött. Förmodligen mycket järn i vattnet, trodde vi... :-)
Har sökt dig i telefon, behöver snacka med dig om London.
puss!
Paps