lördag 6 november 2010

VP här kommer vi!

Njaaae, vi kanske inte riktigt har ett Vallprov i synfältet - men OJ så bra det gick att valla idag. :-) Freja var taggad på riktigt, det känns verkligen som att hon har tänt till på fåren och verkligen tycker att det är roligt.

Vi har hållit på med fösning idag (som det så fint heter) och det var nog våran grej :-) Sen så skulle vi hjälpa Jeanette att hålla kvar fåren på stora fältet och då de sprang iväg innan vi hann börja (jäkla får vad jag får jaga dem hela tiden) så skulle jag och Freja traska ner till dem och hämta tillbaka dem. Freja var då i koppel då hon aldrig utfört ett hämt på ett avstånd förut över huvud taget. Men jag kunde inte låta bli, utan släppte henne. Och svisch sa det vara så var hon hos fåren! Självklart tryckte de in sig vid staketet och hon fick lite svårt att få ut dem. Men när jag kom lite närmare så kunde jag hjälpa henne och hon fick sedan själv fösa ner dem till rätt hörn - helt själv! Hon var så himla duktig och jag sprudlade av stolthet över min duktiga, duktiga hund!
Vi fick ett par videoklipp, som kanske inte fångade de bästa tillfällena, men man ser lite i alla fall :-) Ligg är dock ett ord hon inte känner till i fårhagen längre :-)
Det var verkligen en riktig kanondag, solen började skina och Eva-Karin och Tina var taggade på agility! Freja och Stella fick köra lite grand. Stella visade prov på ett kanonslalom och Freja skötte sig jättefint hon med.

Solen sken, hundarna var duktiga, mattarna duktiga och det blev fika och härligt sällskap!



Jag kände mig inte alls bra imorse, börjar känna en förkylning på ingång och har gått på ipren hela dagen, så fick ta det väldigt lugnt idag. När jag kom hem fick jag i mig lite lunch och sen somnade jag pladask i soffan. Sov i två timmar och sen åkte jag till mammas grav en sväng. Det var helt otroligt vad mycket ljus som var tända, det var faktiskt väldigt fridfullt att stå där och titta ut över den massiva kyrkogården. Två lyktor var redan tända när jag kom dit, och jag tände en tredje, så nu lyser det fint hos lilla Mammsen.
Båda hundarna har sovit som stockar (precis som jag) sen vi kom hem i eftermiddags och de är fortfarande jättetrötta.
Eva-Karin tog flera fina kort under förmiddagen och här har vi ett härligt på Freja och Theo under den avslutande lekruschen. Ser hon inte lite sugen ut på en tugga tollare? ;-)

1 kommentar:

Camilla och terroristerna sa...

Det ser så häftigt ut med vallning, tycker att ni är otroligt duktiga!
Kram från tjockisen ;)