tisdag 30 november 2010

Fantastiska vinterdag

Vaknade i lagom tid imorse, inte för sent för att dagen skulle ha gått, och inte för tidigt heller. Aldeles perfekt si så där vid halv nio :-)
Efter frukost så pälsade jag på mig ganska så rejält och trotsade termometerns -10 grader och åkte upp till klubben med hundarna. Där hade jag hela brukshundsklubben helt för mig själv, men fick tyvärr dela omgivningen runtomkring med ett gäng skjutglada militärer. Stella var inte överlycklig, men Freja upp över öronen lycklig över frihet och snö i massor! Dock blev Stella lugnare och lugnare och gick riktigt fint i koppel under promenades slut... Hon börjar faktiskt bli bättre med mycket när det gäller skotträdslan :-) Det kommer aldrig bli BRA, men så länge det inte blir sämre så är jag nöjd!
Freja och jag körde sedan ett lydnadspass på den snötäckta grusplanen och jag körde igenom hela programmet så gott som det gick. Platsliggning - med en hund :-) Gick fint faktiskt! Problemet är ju inte att ligga kvar en längre stund, utan det är själva lämnandet som vi har problem med. Sen blev det linförighet - som gick kanonbra. Läggande - klockrent. Inkallning - ganska bra, men lite snett sättande. Ställande - bra! Apport - halvbra, massa tugg och ingen direkt vilja för avlämnandet. Hopp - superbra, lite snett sättande här med.
Rakt igenom så är jag jättenöjd!
Körde sedan efter en paus en liten session med läggande och ställande under gång. Det vi lägger mest fokus på just nu. Försöker få in lite småtricks för att få in mera förståelse för momenten och sakta men säkert gick det bättre. Läggandet är alltid 100%igt, det är ställandet som är svårt. Men med tanke på hur länge vi har tränat så är jag jättenöjd med allt hon gör, min lilla tossefia :-)
Efter en promenad till i solskenet (och bitande kylan, kan tilläggas) så sov hundarna middag hemma medans jag fixade lite med adventsbelysning och timers i lägenheten. Är så skönt att ha timers på det mesta, så drar det inte onödigt med energi och man slipper gå omkring och släcka och tända.
Vid 15.00 var jag hos Camilla för lite bäbismys och prat. På min födelsedag 15/11-10 så födde Camilla en liten son - sanslöst söt unge! Han har fortfarande inte något namn, men har nu i alla fall en lila body :-) Tack Camilla för en trevlig eftermiddag, var helt underbart mysigt och jag kommer tillbaka snart!
Har sedan haft två kurser på Hundens hus, en agility och en freestyle - med fantastiska deltagare. Är så underbart roligt just nu! :-)

Har verkligen haft en oförskämt bra dag idag :-) En sån dag som, även om nästa inte blir lika bra, man kan leva på länge! Började dagen med att tveksamt ställa mig på vågen. Trodde att jag hade gått upp igen då jag varit slarvig det senaste, men visade sig att jag fortsatt gå ner! Ofattbart.
Har hunnit plantera om lite krukväxter, städa lite, och bara mått bra :-)

1 kommentar:

Camilla och terroristerna sa...

Tack själv Elin, det var jätte mysigt att ha dig här!! Hoppas att du kommer tillbaka snart :)

Kram