fredag 29 maj 2009

Smaskigt "recept"



Det är inte så himla mycket som man verkligen lagar till, men sjuttsingen vad gott det blir.

Potatissallad med tonfisk och ägg.
Du behöver:
4-5 potatisar
2-4 ägg (beroende på tycke)
ca 150 g tonfisk
2-3 schalottenlökar
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
lite persilja

Koka potatis och skiva sedan potatisen på längden. Koka äggen i ca 10 minuter, och skiva sen på längden.
Det är gott både med varm potatis och varma ägg, men går lika bra att äta kall. Blanda ihop oljan och vinägern, krydda med lite salt och peppar. Sedan är det bara att trycka ner i en lagom stor form, lagom hög för att få ner två lager av varje ingridiens. Varva med potatisskivor, dressingen, ägg, dressingen, tonfisken, löken, dressingen osv. Sen är det bara att toppa med lite persilja - hur smaskens som helst.

Inga kommentarer: