måndag 25 maj 2009

Jag älskar kaligrafi.


Åh vad jag älskar kalligrafi. Jag textade en hel del på Plönninge, mest stamtavlor till ett par hästar och till vardags så används det mest till grattiskort och liknande. Jag tycker hemskt mycket om att använda olika sorters stilar och utveckla mig mer och mer. Vore underbart att gå en riktig textarkurs någon gång och verkligen LÄRA mig texta. Än så länge så har jag bara lärt mig från en bok.

Jag har textat (och faktiskt ritat lite) två stamtavlor till Paulinas hund Ludde och hennes häst Venus. Jag är nöjd med båda och det ska bli roligt att lämna över dem om två veckor när vi ses igen.

Jag försöker att träna på de olika stilarna så mycket som möjligt men det är svårt när man inte har något att skriva. Känns mycket roligare när man har en "uppgift" som jag hade nu och som på Plönninge med alla stamtavlorna jag gjorde där.

Får nog utveckla mina grattiskort så länge. :-)




bild lånad från http://www.kalligrafi.com/

3 kommentarer:

Laban sa...

Ett tips:

Medborgarskolan har en kurs i kalligrafi i Göteborg i höst:

http://www.medborgarskolan.se/templates/pages/CoursePage.aspx?lid=1480&cid=76599_Gustav06&p=kalligrafi

Kalligrafi
Vi går igenom två olika stilar och studerar layout, material, färger och papper. Passar både nybörjare och dig med lite vana.

Medborgarskolan Göteborg
Molinsgatan 7, 411 33 GÖTEBORG

Veronica och Izla sa...

Hej Elin! Här kommer min mail och bloggsida. Hör av dig när du kan träffas. Jag kan vardagskvällar också, inte onsdagar bara :-) Hör av dig! Veronica

Violas Trädgård sa...

Hej!
Jag sitter och letar efter snygga stamtavlor till häst... och hamnade här! Kan man få beställa en? Jag vill så gärna ha en i kalligrafi stil, vit text på mörkblå botten att sätta upp på boxen...:) Vild chansning!!
Mvh, Karin