tisdag 7 april 2009

"Kör"

"Kör" - vårat startkommando i agility. Ikväll ska jag ner till THF och träna lite agility, med de hinder vi har. Det blir slalomträning (f-n va bra det gick sist), handling på två-tre hinder och startträning. Jag har skissat upp några idéer som jag ska försöka använda mig av.
Slalomträning blir det svåraste, hur ska jag hålla kvar hennes extrema sug och fart framåt när jag inte har en pinne i fickan?

Jag tänker mig att ha belöningen liggandes i slutet, brukar vara det mest normala. Men det är liksom det här att jag har belöningen i handen som gör att hon får upp farten så in i bänken. Sen måste jag börja öka farten på mig själv också, jag har hållit aldeles för låg fart under slalomen för att inte "distrahera" henne och få henne att falla ut. Nu ska jag öka upp tempot en bra bit, precis som vi gjorde sist. Får se hur jag gör med tekniken, sist var tempot det viktigaste, inte om hon missade en port. Men så kan man inte träna för mycket heller, det får nog bli lite blandning tror jag.

Starten är trixig med, då Stella har haft en benägenhet att springa förbi första hindret på banan. (förstår ej varför) Jag vill inte sätta henne för nära hindret, hon måste ju få ha ansats. Dock - sitter hon nära 1:a hindret så tar hon det, sitter hon långt ifrån tar hon det inte. Men sitter hon nära är risken att hon river med...! Jag tror att det är främst min egen placering jag måste koncentrera mig på. Det är svårt det här... Hrm.

Nu kommer pappsen snart, vi ska köra soffor och sängar lite överallt idag. Packa ner saker i väskor och lådor etc. Sen så kommer Linda att kunna flytta in...! :-)

2 kommentarer:

AnnaElin sa...

Hej vännen!

Jag kan ju så lite om agillity... Men jag håller tummarna för att det går perfekt på tävlingen! Ska bli sååå skoj! Nu ska jag leta bilder på Link..!

Laban sa...

Kanske skulle försöka sig på lite sådan där grässlalom med Missen. Fast risken är nog rätt hög att det inte blir mycket av det. Måste vara en stor fördel med att ha hund; en stor fördel att man kommer ut alltså. Man blir ju tvungen att ut och gå.

Får nog bli en promenad med katten i afton i alla fall.

~

Japp, på fotot så ser man att du sprider glädje. Inte svårt med det leendet om man säger som så.