lördag 2 januari 2010

Årets första inlägg.

2010 har börjat och vi har alla tre fått en fin början på året.
Nyårsafton började med att jag, James, Freja & Stella åkte ut till paradiset Hajom och tog en långpromenad i skogen. Överallt var varenda buske, sten och gren täckt av rimfrost och det var obeskrivligt vackert. Hundarna nöjda och glada och jag gick mest omkring och njöt av solen och utsikten av Sverige när det är som vackrast.

Efter promenaden var det dags att värma upp stugan och efter tre timmar hade jag eldat upp si så där tjugo träd (nästan) men inte var vi på väg att få upp någon värme inte. Trots element som dessutom stod mitt i rummet för att hjälpa vedspisen.
Pappa fick rätt.... :-) Det blev för kallt att tillbringa natten i stugan och jag fick ett samtal ifrån granngården och jag och hundarna blev ditbjudna att fira nyår. Blev välkommnad av Hanna & Stina och blandrasen Ebba som tog emot oss med öppna armar. Mycket varmare i deras treplansvilla om man säger så :-)
Gjorde nyårsmiddag tillsammans med mamma Kerstin och pappa Ingvar - mina sommarföräldrar sedan 1 år och det blev till förrätt räkor och avocadoröra och till varmrätt potatisgratäng, grönsaker och whiskygratinerat rådjur. Tror inte ens att jag behöver säga hur gott det var. Till efterätt närmare tolvslaget blev det aftereight-kladdkaka. Hundarna gick mest omkring och kramades med alla och Freja och James charmade hela hushållet. Stella var lite låg, men absolut inte ens i närheten av panikslagen och det kändes jätteskönt.
Var bara ett par enstaka fyrverkerier precis vid tolvslaget, innan och efter var det helt tyst. Väldigt skönt!
På nyårsdagen vaknade jag av en pigg Freja och en pigg James som väckte mig för att meddela att det snöade ute! Ofattbart härlig start på det nya året. Innan frukost tog jag en morgonpromenad med alla fyra hundarna och sedan blev det familjefrukost i familjen Karlssons kök. Oerhört mysigt. Efter frukostmys tog jag, Hanna och Kerstin en promenad runt i skogarna och hundarna somnade som stockar när vi kommit in. Kan tillägga att jag själv var helt slut - satan vad jobbigt det är att pulsa i snö! :-)
Lunch med familjen och sedan var det dags att bege sig hemåt igen. Jag vet själv inte hur jag ska uttrycka min kärlek och tacksamhet till världens bästa sommarfamilj som alltid öppnar sitt hem till mig och tar in oss i familjen som vi alltid hört hemma där. Lite svårt var det att få med mig James tillbaka då han charmat Ingvar något oerhört. Fina hund.

När jag kom hem vid femtiden var det lite städning som väntade och fick sedan mysbesök av sötnosen. Blev film i soffan, sporadisk matlagning och massage. Härlig natt, härlig morgon och efter skjutsning hem tog jag och hundarna en promenad i gamla Önneredsslingan. HALT som 17! Var knappt att det gick att gå. Jag kan ärligt säga att om det inte vore för tre-fyra löv på hela slingan så hade jag kunnat åka skridskor hela slingan runt. Där går jag inte på ett tag igen..! Livsfarligt!

Eftermiddagen har jag ägnat åt lite pyssel hemma och nu precis bakat muffins. Jag började med att göra chokladmuffins med hallon och chokladbitar i. De blev helt fantastiskt goda och jag var så himla nöjd! Recepten har ni länkade. De är inte så himla söta som muffins kanske brukar vara med hallonen väger upp bitterheten precis perfekt och avvägningen blev faktiskt perfekt. Om jag då ska gå vidare med plåt nummer två som innehöll en omgång med hallon och blåbär så blev det här i stället en kaaaatastrof. Haha. 99% av muffinsen rann ut på plåten och det ser ut som jag glömt formar helt och hållet...! Var säkert för mycket smet i formarna, men ändå liite besviken formarna då den andra sorten höll för mycket smet. Jäkla Åhlens säger jag bara. (och jäkla mig...)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbara bilder från Hajom i vinterskrud! Nya kameran...?
Puss
Papi

Elin sa...

Nej, mobilen och gamla kameran. Vågade inte ta med den. Hade en orolig känsla av att jag skulle tappa den i snön så fort jag klev ur bilen ;-)